15 идеи за море в Италия

За тази публикация съм подготвила снимки от различните плажове които съм посетила лично. Така чрез описанието ми и от снимката можете да вземете решение за правилната семейна почивка или на почивка с приятели.

СЪДЪРЖАНИЕ:

  1. Zinola di Savona
  2. Bagni Milano lido Varazze
  3. Genova
  4. Monterosso al mare
  5. Vada
  6. Rosignano Solvay
  7. Marina di Massa
  8. Marina di Bibbona
  9. Principina a mare
  10. Lido di Jesolo
  11. Lido di Classe
  12. Lido di Savio
  13. Ravena
  14. Rimini
  15. Viserba

𝓑𝓮𝓪𝓬𝓱 𝓭𝓲 Liguria

Zinola di Savona

Това е един от свободните плажовете намиращ се в местността Зинола. Не се заплаща, следователно задължително трябва да си донесете чадър и шезлонг. Плажната ивица е от пясък, не много голяма но чиста. Аз съм посещавала мястото само два пъти и всеки път го намирам почистен. На същото място има красив малък парк. Препоръчвам да посещавате плажът в нисък сезон, в противен случай ще се натъкнете на стрес и неудобства с паркирането. Друго важно нещо което не ми харесва е че има недостиг на душове и тоалетни, районът обаче е добре оборудван с барове, сладолед, аптеки, хранителни магазини, ресторанти. Ако сте с по-нисък бюджет си донесете нещо приготвено от вкъщи.


Bagni Milano lido Varazze

Плажната ивица на Лидо ди Вараце е дълга не много широка, едната и част е с много ситни камъчета, там бяхме ние, а другата е с пясък. Зоната се заплаща като си вземеш под наем чадър и шезлонг. Има и свободна част за плажуващи с по-нисък доход. Също така плажът разполага с малки капанчета от които можеш да си закупиш храна и напитки. На плажа има тоалетни и съблекални. Факт е че зоната е много посещаема от туристи и местни. Почти винаги е претъпкано.


Genova

Плажът които се вижда на снимката се намира на крайбрежната алея Corso Italia в Генова.Разходката край морето в столичен град е върхът на сладоледа.А вечер на залез с аперитив в ръка в един от баровете е вълшебно. Релаксиращата разходка край морето е предпочитана от туристите и от местните. От едната страна на плажа има детски кът и е доста удобен за семейства с деца.Да се върнем на плажа.Ивицата която виждате е леко занемарена.Свободен каменист плаж но има доста посетители.Честно казано не ми много хареса, но алеята край морето си я бива.

Генова- родния град на Христофор Колумб

Генуа е пристанищен град и посещаван от милион туристи годишно от целият свят. Повечето от вас знаят че това е родният град на Христофор Колумб. Аз за втори път се връщам тук.Първата забележителност която посетих беше огромният Аквариум.Той е построен в чест на мореплавателя Колумб.Генова е много интересно място и е с…


Monterosso al mare

Ивицата на Монтеросо е от много ситни камъчета. Това не се харесва на всички. Зоната е туристическа и много посещаема. Мисля си че това се дължи на фактът че морето и балканът са на едно и също място. Има свободна зона за плажуване, но също така има и заплатена зона. Заведенията са почти на ивицата. Има и няколко туристически обекта за разглеждане. Препоръчвам ви тази дестинация за вашата семейна ваканция.


𝓑𝓮𝓪𝓬𝓱 𝓭𝓲 Toscana

Vada

Плажът на Вада е свободен плаж. Той е бял на цвят, като брашно. Нужно е да си донесете чадъри, шезлонги, а храна и напитки може да си закупите от крайбрежните заведения. Пясъчната ивица е много тясна и едва ли ще намерите свободно място ако отидете късно на плаж. Свободния паркинг е малък и почти винаги е пълен ,освен ако не сте отседнали в някои хотел наблизо които предоставят тази опция.


Rosignano Solvay

Представям ви така наречените бели плажове на Тоскана. Плажната ивица е пясъчна, много дълга и бяла на цвят като брашно. Изкуствено направен, но изглежда много екзотично. Плажът е свободен. Зоната е защитена, на него няма постройки и заведения. Затова е нужно да си носите храна и напитки. На мястото има паркинг, срещу заплащане.

Spiagge bianche – бялото бижу на Тоскана

Екзотичният плаж се намира между селцата Rosignano Solvay и Vada в община Rosignano Marittimo, Toscana и в най-северния край на регионален парк Марема. Белите плажове на Тоскана ни докосна и ни изпълни с вълнуващи и специални моменти. Защо се наричат Белите плажове? Белият плаж на Росиняно, подобно на тропическите плажове през летният сезон привлича многобройни…


Marina di Massa

Marina di Massa е също много красиво място, както всички места в Тоскана. Ние посетихме мястото през зимата, поради друг повод. Но както се вижда на снимката плажът е доста дълъг и не-много широк. Близо до него има къмпинг за тези които обичат ваканционните къщички. Ивицата е само от пясък а, морето е много чисто.


Marina di Bibbona

Какво да кажа за този плаж в Марина ди Бибона. Аз не останах много очарована и честно казано не ми хареса. Вижда се че плажът е свободен, но има и друга част която се заплаща, като си вземеш под наем шезлонг и чадър. Плажната ивица не е изцяло от пясък, преди да се потопиш в морето има ситни дребни камъчета навсякъде. А когато влизаш навътре в морето, изведнъж попадаш в дупка, едно по-ниско ниво от което може и да паднеш. Тук става ясно че едно малко дете не може да се потопи защото условията не са подходящи. Сега вече със сигурност може да си направите равносметка и да прецените дали мястото е подходящо за вас.

Къмпинг истории в Марина ди Бибона

За пръв път посещаваме толкова голяма къмпинг зона с различни по размер вили, наредени една до друга като в аптека. По никакъв начин не искам статията ми да изглежда преувеличена, едно е да се чете публикацията и друго е да се изпита и усети това място което ние много харесахме. Чекирането става много бързо, дори…


Principina a mare

Красив, внушителен и естествен безплатен плаж. За този плаж са характерни остатъци от дървесина, построените с тях колиби и растения с различна форма. Поради липсата на сгради изживяването ще бъде различно от обичайните други плажове.


𝓑𝓮𝓪𝓬𝓱 𝓭𝓲 Veneto

Lido di Jesolo

Йезоло също е много посещавана зона от туристи и местни. Ивицата е пясъчна, дълга и много широка. Има свободна зона предназначена за кучета, но е на определено място казва се Bau bau Beach, много е възможно и да не е близо до хотела където сте отседнали. Градчето е уютно, спокойно и е предназначено за семейни почивки. Вечерно време по крайбрежната улица можеш да видиш повече майки с деца, семейства, колички и кучета. Препоръчвам тази ваканция за семейства с деца.

Lido di Jesolo –  лагуната на Венецианския залив

Най-сетне дойде моментът да разкажа за нашата четири дневна ваканция в град Йезоло, златен плаж които се намира на 10 км от град Венеция. Нека първо да започна с името на курорта! JESOLO – НАИМЕНОВАНИЕ ОТ ДРЕВНОСТТА ИЛИ ГРЕШКА В ПРАВОПИСА От къде идва името Jesolo? В древността името на Йезоло идва от Еквилиум (от…


𝓑𝓮𝓪𝓬𝓱 𝓭𝓲 Emilia-Romagna

Lido di Classe

Това е страхотно място. Плажната ивица е много дълга и много широка. Плажът е платен и много добре се почиства. Идеално за семейства с деца. Почти във всеки хотел на пясъка има поставен детски кът с множество люлки и пързалки. Всички заведения са на главната крайбрежна улица. Пред всеки хотел на плажната ивица има поставени тенис на корт, мрежа за волейбол и други. По желание може да си вземете рикша под наем и да обиколите наоколо. На нас много ни допадна и много ни хареса.


Lido di Savio

Lido di Savio е дълга и широка плажна ивица от пясък. Отговаря на представите ми са семейна почивка. Ако искате да разнообразите на близо се намира и известният парк Mirabilandia.Много ми хареса и самото градче. Преобладават спокойствието и чистият въздух.

Mirabilandia (Ispeed one) – най-бързото влакче в Европа

Няма значение на каква възраст си когато посещаваш увеселителен парк, било то със семейството, с приятели или със специален човек. Всички знаем че на едно такова място могат да се забавляват малки, големи и още по големи. За пръв път пиша публикация за увеселителен парк и да си призная, не знам точно от къде да…


Ravena

Равена също е едно много красиво място. По срещуположната на плажната ивица е разположена дълга горичка с защитени дървета. Въздухът там е различен с мирис на гора. Плажът е добре почистен, има оградена зона за домашни любимци. Освен платена зона има и свободна зона и позволява да си донесете собствен чадър и шезлонг. Също така заведението намиращо се там е на ваше разположение по всяко време. Има тоалетна, душ и оградено място за волейбол, баскетбол и други.

4 места за плаж в Равена

Здравейте виртуални приятели! Вече сме в края на летния сезон, а аз съм настроена още на лятна вълна и съм в много добро настроение, затова реших да ви напиша публикация за Равена, макар и в края на сезона. 🤗 СЪДЪРЖАНИЕ: Самият град Равена сме го посещавали преминавайки по градските улици наредени с барове и заведения,…


Rimini

Rimini e един от любимите ми плажни курорти. Има условия за семейства с деца, за тийнейджъри и влюбени двойки. Заведенията винаги са на макс. Дискотеките работят до сутринта. Плажната ивица е най-голямата която съм виждала през живота си. Тя е от пясък. На крайбрежната улица има отворени магазинчета, барове, ресторанти които работят до късно. Препоръчвам това място на всички, без значение възрастта.

На море в Римини – 5 уникални плажа

Крайбрежната ивица на Ривиерата Романя е дълга около 90км. Осеяна с хотели, къмпинги, плажове и детски площадки превръщат града в място с международна слава и любима дестинация както за нас, така и за туристите от северна Европа.


Viserba

Viserba е много близо до Римини с единствената разлика че там има заведения но, не са чак толкова много и не работят до късно. Плажът е чист, голям и добре подреден. Препоръчвам го за по възрастни двойки и на семейства с деца който не желаят да излизат вечерно време до късно. Алтернатива е близкият град Римини. Има автобуси които пътуват по линията Римини/Висерба до 12.00 вечерта, а това пак е вариант. Билетчето струва 2 евро.

0 hits

0 visitors


Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места, информация или видео. За видеоклипове посетете профила ми във TikTok или YouTube .

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

Последвайте страницата ми във Facebook за да получавате новини в случай че обновя някоя от публикациите ми !

BON VOYAGE

Последно обновяване на 06.06.2023

© Mytraveladventures 2024

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Здравейте аз съм Зоя Георгиева, обичам да пътувам и да откривам нови места. Тук в сайта на “My Travel Adventures“ ви представям красиви места представени по уникален начин, чрез споделени лични впечатления от преживяното. Ще видите красиви природни забележителности, исторически места, фотографии и множество полезни съвети. Надявам се да ви бъде интересно!

Вашият коментар