4 места за плаж в Равена

Здравейте виртуални приятели! Вече сме в края на летния сезон, а аз съм настроена още на лятна вълна и съм в много добро настроение, затова реших да ви напиша публикация за Равена, макар и в края на сезона. 🤗

СЪДЪРЖАНИЕ:

  1. Marina Romea
  2. Marina di Ravenna
  3. Lido di Classe
  4. Lido di Savio

Самият град Равена сме го посещавали преминавайки по градските улици наредени с барове и заведения, но никога не съм посещавала нейните забележителности. Рано или късно и това ще стане, но в тази публикация ще ви разкажа за нейните плажове (lidi di Ravenna) или поне само за тези който лично сме посещавали.

От публикацията ми за Римини вече знаете че плажната ивица е дълга 91 км като включва всички плажове от Casal Borsetti (Ra), до Gabicce mare (PU) като включва и двата големи морски града Римини и Равена.

За тези от вас които обичат контакта с природата, без да се отказват от историята, културата и добрата храна, ще намерят тук природен рай подходящ за почивка на цялото семейство. Тук всъщност дългите плажове си казват -Здравей със зелените борови гори, където можете да се посветите на релаксиращи разходки, игри за най-малките или малък пикник на открито.

Освен това, започвайки от тези райони има много други маршрути, които можете да последвате за да откриете район пълен с изненади, идеален за тези които не се задоволяват с обикновена релаксираща ваканция край морето, но искат да отнесат у дома богатство от знания и преживяванията им да стават все по-широки- например мен. Хора като мен, които ваканцията на морето не е достатъчна, а преживяването ми да стане още по вълнуващо.

Равена също като курорта Римини е едно прекрасно и уютно място с плажна ивица постлана изцяло от пясък. Големите и дългите плажове привличат хиляди туристи и местни всяка година. Приготвила съм за вас няколко места от lidi di Ravenna които лично сме посещавали. Някои от тях са много известни, докато други места заслужават да бъдат открити от почиващите.

Marina Romea

Марина Ромеа е най-античната зона от всички Lidi. Ще бъдете очаровани от възхитителното яхтено пристанище, оживено от характерните за него лодки и ще прекарате мигове на пълен Релакс.

Marina di Ravenna

Марина ди Равена се намира на 8 километра от град Равена. Плажът е първият от всички lidi, които се намира на юг от канала Кандиано, свързващ Равена с Адриатическо море. Със сигурност това е едно от най-известните места и много популярно сред младите хора, които намират гарантирано забавление с многобройните си нощни клубове, разположени по крайбрежната алея.

Lido di Classe

Лидо ди Класcе се намира северно от Равена. През последните години Классе постига силен туристически ръст. Ние бяхме част от това, като посетихме мястото през миналото лято. Това е един природен оазис, разположен пред известните борови гори на града. Освен това в голяма близост се намира големият парк Мирабиландиа, а това е много добра алтернатива в случай че плажът ви е отегчил.

Lido di Savio

Следва и последното място което се намира на 15 км. от Равена. Lido di Savio все още поддържа тихо и релаксиращо измерение. Истински рай за тези, които търсят почивка и истински релакс.

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места, информация или видео. За видеоклипове посетете профила ми във TikTok или YouTube .

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

Последвайте страницата ми във Facebook за да получавате новини в случай че обновя някоя от публикациите ми !

BON VOYAGE

© Mytraveladventures 2024

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Здравейте аз съм Зоя Георгиева, обичам да пътувам и да откривам нови места. Тук в сайта на “My Travel Adventures“ ви представям красиви места представени по уникален начин, чрез споделени лични впечатления от преживяното. Ще видите красиви природни забележителности, исторически места, фотографии и множество полезни съвети. Надявам се да ви бъде интересно!


Свързани:

Вашият коментар