Къмпинг истории в Марина ди Бибона

За пръв път посещаваме толкова голяма къмпинг зона с различни по размер вили, наредени една до друга като в аптека. По никакъв начин не искам статията ми да изглежда преувеличена, едно е да се чете публикацията и друго е да се изпита и усети това място което ние много харесахме. Чекирането става много бързо, дори ни пуснаха четири часа по рано от определения час.

Всички ние имаме различно мнение, мислене и предпочитания. На едни мястото може да не им хареса, на други -да, затова гледайте и снимките които ще закача, така може да прецените по-добре. Както се вижда зелената площ в почивната зона е голяма и наситена, а въздуха чист и свеж. Още си спомням как всяка сутрин когато се събудиш от сън и излезеш на верандата забелязваш зеленината на около, дърветата и чуруликането на птиците. А тишината и спокойствието което изпитваш в този момент е прекрасно- без коли и шума на големия град.

Ние нощувахме три нощи и прекарахме четири страхотни дни тук. Бунгалото в което бяхме беше за две семейства с две деца. Това отговаря на три отделни малки стаички, една по-голяма дневна с кухня и баня с тоалетна. Повечето от вас знаят че бунгалата предимно са с малки размери, но за сметка на това имахме малък двор/градина където малките сладури играеха по цял ден. Също така ако имате надуваем детски басейн може да им направите плаж в двора и да им изсипете чувала с плажните играчки.

Освен дворът/градина си имахме веранда с маса и столове където всеки път до късно вечер стояхме на въздух и всяка сутрин пиехме ароматно си кафе. Беше ни много удобно заради близостта на басейна, особено за семейства които имат малки деца. По-всяко едно време можеш да си тръгнеш от плажа и когато пожелаеш се връщаш. Така децата могат да се наспиват и да се нахранят.

Мястото предлага паркинг, Маркет, бар, ресторант, сауна, басейн, външна фитнес зона, барбекю, детски кът и много други. Разрешени са и домашни любимци, ако имате такива доведете ги с вас, няма да има абсолютно никакъв проблем.

На стотина крачки от бунгалото ни се намира детския кът и барбекю зоната. Барбекюто е само едно, но не се притеснявайте на никой не му се стой на скарата в жегите- дори вечер, само си донесете предварително дървени въглища и студена бира.

Какво да кажа за магазина тук, не знам дали заради Ковид-19 или не, но цените бяха двойни. Ние всяка сутрин си купувахме хляб и разни други, но не останахме доволни. Така че мои съвет ако посещавате мястото или се заредете с храна от вън или по време на резервацията си доплатете за закуска и вечеря. Ако сте за малко дни като нас и решите да си донесете храна и напитки, не се колебайте във всяко бунгало има голям хладилник с камера.

За любителите на аеробика във вода

В сърцето на къмпинг зоната и в ритъма на танца едно мокро изкушение превръща удоволствието в безкрайни летни мигове. Всяка сутрин във басейна се провежда т.н. аеробика във вода. Не много голям по размери, модерен като визия, с екзотична атмосфера и лазурно настроение, плувният басейн е едно от най-предпочитаните места за разговори и релакс. Дори не ти се пътува до близкия морски бряг, въпреки че мястото предлага безплатен превоз с туристическо влакче до там и обратно.

Как да разнообразите

  • ПОСЕТЕТЕ НАЙ-БЛИЗКИЯ ПЛАЖ НА МОРЕТО ‘MARINA DI BIBBONA’

За да стигнете от бунгалото до морето, не е нужно да пътувате с кола. Мястото предлага безплатно туристическо влакче което ви превозва до брега на морето за около 8 мин. Тръгва се от двора на къмпинга, на всеки 20 мин., с прекъсване от 13:00 до 15:00. По време на пътуването ще се насладите на природните забележителности на селото. Пясъкът на места е ситен, на места е дребни камъчета и е с тъмен цвят (черен). Ако огладнеете там се намира и ресторант- La Pineta, приятен плаж.

  • РАЗХОДЕТЕ СЕ ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ

Разходете се пеша по морските централни улици на уютното село. Така спокойно ще можете да се разходите, да разгледате наоколо и да хапнете студен сладолед. Не пропускайте да си закупите сувенир за спомен или магнит за хладилника.

  • ВЗЕМЕТЕ СИ РИКША ПОД НАЕМ

Не е необходимо да се разхождате всеки път пеша, поне една от вечерите, може да си вземете рикша под наем срещу заплащане. Цената е 15 евро на час. Преценете добре, ако сте повече персони вземете си две. Ние си взехме рикша за шест, тоест за четири възрастни и две отделни седалки за деца. Обиколихме голяма част от селото и си прекарахме страхотно.

От горното само така може да разнообразите когато сте деца. Не си правете никакви планове да излизате извън селото и да посещавате разни близки дестинации и красиви места, защото рискувате да не си прекарате добре, това разбира се е мои личен съвет. Всички знаем че децата са много чувствителни, лесно се дразнят поради различни причини, възможно е да огладнеят и т.н.

Искам да спомена че наистина в региона Тоскана има много приказни места за посещение. Набелязала съм си няколко които искам да посетя, този път не стана но, другият път ще се организираме за повече време за да успеем. Не мисля да издавам кои места искам да посетя и да разгледам- ще бъде изненада.

Малко се отклонихме от темата, да се върнем на къмпинга. Близо до нас се намираше екзотичния басейн. Наричам го така защото освен палмите на около от двете му страни имаше две големи къщички покрити със сламени покриви. Под тях имаше изградена тераса а на нея наредени ниски масички подходящи за аперитив и коктейл. В средата на басейна е поставена водна пързалка за деца и една голяма декоративна маргарита гледаща към слънцето. Басейна освен за големи е изграден така че и малките сладури да има къде да се къпят, но няма преграда между двете нива, така че бъдете предпазливи.

НА ПАЗАР В ПОЧИВНАТА СТАНЦИЯ

Всяка седмица в сряда се прави вътрешен пазар за посетителите на вилната зона. Който пожелае може да си купи нещо за спомен от там.

В селото Marina di Bibbona няма много забележителности за посещение, но може да потърсите къде се намира единствения музей-Museo di Scienze Naturali, наричан още -Forte di Bibbona. Местоположението е близо до плажната ивица.

ОЩЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ МЕСТА В ЗОНАТА:


Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места, информация или видео. За видеоклипове посетете профила ми във TikTok или YouTube .

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

Последвайте страницата ми във Facebook за да получавате новини в случай че обновя някоя от публикациите ми !

BON VOYAGE

© Mytraveladventures 2024

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар