Барселона -Перлата на Каталуня

Още при пристигането ни в Барселона си взехме такси и започнахме с първата ни обиколка. Докато стигнем до нашият хотел на булевард La Rambla, видяхме достатъчно от забележителните красиви места и оживени улици. След настаняването ни в хотела започнахме да обмисляме кои места да посетим и кои да оставим за следващият път.

СЪДЪРЖАНИЕ:

  1. La Rambla
  2. statue Hristofor Kolumb
  3. Plaza de Catalunya
  4. La Boqueria
  5. Sagrada Familia
  6. Park Guell
  7. Park Montjuic
  8. Park Ciutadella
  9. Famose case
  10. Torre Agbar
  11. Plaza de Espana
  12. Barri Gotic
  13. Port Vell
  14. museo Camp Nou
  15. стадион CAMP NOU
  16. КЪСНИ ВЕЧЕРИ
  17. КАРТА

Кои места посетихме и как?

La Rambla

Мисля да започна с булевард -La Rambla които е много емблематично място в града. Тя е улица в централната част на Барселона, която е известна с многобройните туристи и заведенията, редящи се едно след друго. Улицата започва от площад Каталуния и стига до статуята на Христофор Колумб. Дължината и е 1,2 км. Всеки ден по няколко пъти преминавахме по нея и мога да кажа че никога не ни омръзна това. Благодарение от големият избор от заведения тук се хранехме, опитахме дори от ароматното вино и всяка сутрин пиехме кафе, а настроението ни беше на макс.

На улица La Rambla освен да се храним има и други неща за правене. Първото нещо което може да направите е да посетите близкия пазар. На него ще откриете от пиле-мляко, например бонбони, шоколади, месо, риба, колбаси, плодове и зеленчуци. На няколко метра от пазара се намира музей на изкуството. Ние го посетихме и останахме доволни, защото в този момент имаше изложение на испански дрехи, облечени върху 3 метрови кукли. Ако посетите страницата на My travel adventures във фейсбук, ще видите няколко снимки в албума на Барселона.

La Rambla

statue Hristofor Kolumb

Колоната на Христофор Колумб е построена за световното изложение в Барселона, като признание към мореплавателя акостирал на същото това място след пътешествието си до Америка. Намира се в единия край на улица La Rambla, от към пристанището Port Vell. Статуята е висока 60м. и е построена така че всеки новодошъл турист може да се изкачи с асансьор до горе и да се наслади на гледката. Хотелът ни се намираше на около 50 м. от статуята, но не се качихме до панорамната тераса, защото изгубихме много време в правене на снимки на лъвовете наредени около нея. Снимката която ви показвам тук я направих от туристически автобус с който обикаляхме през целият ден, прецених че този кадър е най-подходящ за публикацията ми.

statue Hristofor Kolumb

Plaza de Catalunya

Площад Каталуния е следващото място за което искам да разкажа. Тя разполага с 50 000кв.м площ. Едни от най-забележителните атракции на площада са неговите невероятни фонтани и приказните статуи, които са разположени наоколо. А докато се разхождате из площада, ще забележите че на всяка крачка има гълъби, които ви заобикалят.

От тук може да си закупите билети за туристически автобус и да обиколите всички забележителности. Можете да слизате и да се качвате с един и същи билет през целият ден естествено само за денят, ако не сте успели да разгледате всичко, на другият ден си купете нов билет и продължете вашата втора обиколка. По надолу има снимка с автобуса и самата спирка от където се тръгва.

Plaza de Catalunya

La Boqueria

Продължаваме с пазара La Boqueria, намиращ се отново на булевард La Rambla. Сградата на пазара е изработена само от стъкло и стомана и е украсена с мозайки. На пазара се продават различни хранителни стоки от месо и риба до шоколад. Може да видите снимки от пазара на страницата на фейсбук.

La Boqueria

Sagrada Familia

Една от най-уникалните сгради в света е Sagrada Familia. Казват че църквата изобразява раждането и смъртта на Христос и Богородица. Тя е уникална сама по себе си, истината е че не съм виждала такава досега. Тя не може да се опише с думи трябва да се види от близо. Не успяхме да влезем вътре защото по това време сградата беше в ремонт, но нали трябва да ни остава по нещо не посетено, за да се върнем отново.

Най-известните паркове в Барселона са парк Гюел, парк Монтжуик и парк Сиудадела. Ще ви разкажа по малко за тях и ще видите малко снимки.

Park Guell

Паркът Гюел е един от най-впечатляващите обществени паркове в света. Проектиран е от Антонио Гауди и по поръчка на Еузеби Гюел, които искал да построи жилищен комплекс. Поръчката била за 60 фамилни къщи но за времето си тогава проекта бил радикален и след това прекратен. От къщите били построени само две от които в едната живеел самият Гауди.

По-късно паркът бил закупен и превърнат в обществен. Докато не видите парка на живо не можете да си представите каква красота излъчва и с какви форми е направен. Изгубваш се в света на приказките и губиш всякаква представа за реалност. Къщичките, формите и релефите в парка са направени от многоцветни плочки, а колоните и терасите приличат на змии и гущери. Толкова много архитектура събрана на едно място.

Park Guell – Посланието на Гауди

Изумителния парк е създаден по проект на финансиста Еусеби, който възложил на архитекта Гауди да построи голям град/градина. В наши дни паркът е идеалното място да избягате от стреса на ежедневието и да се внедрите в…

Park Montjuic

Park Montjuic е градски парк с  редица спортни и културни обекти. Хълмът е широк и е разположен над пристанището. Името Монтжуик означава (планината на еврейте). Тук ще намерите места за всички възрасти и всякакъв вкус. Ще намерите много културни обекти като музей, изложбени зали, театри, паркове за релакс, разходете се с любим човек, места където децата могат да тичат и играят, много спортни съоръжения от всякакъв вид, а също и величествени места като замъка, прекрасния вълшебен фонтан, площад Испания, както и величествения Национален дворец.

Park Ciutadella

Красив парк с езеро и плуващи вътре патета. Парк Сиудадела се намира между Barri Gotic (старият квартал) и зона Barceloneta и на още няколко крачки от триумфалната арка на самият парк. Паркът е безплатен и всеки новодошъл турист влиза вътре да се разходи. Ние не успяхме да го разгледаме от вътре но, следващият път със сигурност.

Famose case

Представям ви три от най-известните къщи в Барселона- Casa Batiio, La Pedrera и Casa Amatller. Като гледам тези къщи ми наподобяват много на парк Гюел, за който ви споменах по горе. Casa Batiio е последната частна резиденция, проектирана от архитект Антони Гауди, а парк Гюел е един от неговите шедьоври. Работата му се разпознава с уникалния си и единствен стил. Още един изумителен проект- Casa Amatller,тя е сграда построена в модерен стил проектирана от Josep Puig и Cadafalch.

Torre Agbar

Торе Агбар е високоетажна сграда и има общо 33 етажа. С яйцевидната си форма, тя е една от туристическите забележителности на Барселона.

Torre Agbar

Plaza de Espana

Plaza de Espana е един от най-известните и забележителни площади в Барселона. През него преминават всички автобусни и тролейбусни линии както и таксита, метро и туристическите автобуси. Намира се в ниската част на парк Монтжуик и в голяма близост до красивите фонтани.

Barri Gotic

Бари Готик се намира в централната част на старият град в Барселона. От високо се вижда тази гледка. Повечето от сградите са още от средновековието и някои са още от управлението на Рим. Ще откриете това място лесно, ако сте се качили на туристически автобус, слезте на оглед на правилната спирка -заслужава си!

Barri Gotic

Port Vell

На фокус е пристанището на Барселона Port Vell.

museo Camp Nou

Камп Ноу е вторият музей по посещаемост в Барселона. Има цяла секция, с различни сувенири и дрънкулки, свързани с футбола. Има и такива които дори не са свързани с футбола изобщо. Има трофей на други местни спортове, както и колекция от щампи и произведения на изкуството, (които всъщност са посветени на музея и футболния отбор).Билети могат да бъдат закупени като част от пакет Camp Nou Tur, със стандартен билет които струва €23.

museo Camp Nou

стадион CAMP NOU

stadio Camp Nou

КЪСНИ ВЕЧЕРИ

Барселона е голям град и винаги има къде да отидеш вечерно време. Можеш да избереш между наредените улични заведения и да опиташ ароматното вино на (Ла Рамбла), да седнеш в някое заведение за хранене и да отидеш по-късно в някои нощен клуб да се повеселиш. И като говорим за това идва момента в които да спомена че на улица Ла Рамбла и при Готическия квартал ще срещнете публичтари разпространяващи листовки, които ви позволяват, да получите отстъпки и безплатни напитки (в нощните клубове). Понякога можете да ги намерите директно пред дискотеката. Ние също ги срещнахме и дори се възползвахме от офертата.

Града е известен като град пълен с млади хора, които обичат да се забавляват, а голямото разнообразие от барове и дискотеки с жива програма- достатъчно допринася за това. Програмата се променя всяка вечер, особено в почивните дни когато градът е много по-наситен!

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места, информация или видео. За видеоклипове посетете профила ми във TikTok или YouTube .

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

Последвайте страницата ми във Facebook за да получавате новини в случай че обновя някоя от публикациите ми !

BON VOYAGE

© Mytraveladventures 2024

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Здравейте аз съм Зоя Георгиева, обичам да пътувам и да откривам нови места. Тук в сайта на “My Travel Adventures“ ви представям красиви места представени по уникален начин, чрез споделени лични впечатления от преживяното. Ще видите красиви природни забележителности, исторически места, фотографии и множество полезни съвети. Надявам се да ви бъде интересно!