С нас в Италия-извън утъпканите маршрути (Ⅰ част)

Подготвила съм тази публикация за да ви покажа маршрути, извън утъпканите пътеки на градския живот. Ще се докоснете до богатството на природата и нейната щедрост към нас.

ПАРК СИГУРТА

През 2015 година паркът печели награда за най-красивия парк в Европа. Домашни любимци не са позволени но, за сметка на това има образователна ферма с магарета, кози, пилета, пуйки и патици. Парка често е анимиран от интересни събития, включително изложби на изкуство и фотография, йога сесии, детски шоу програми, улични артисти, турнири по тенис на маса, шоу програми и разходка с голф количка. Тук докато се разхождате ще срещнете голямата зелена площ, това представлява най-голямата шир на целия парк.

Характеризира се с наличието на красиви езера, които са заобиколени от плачещи върби. От водите можете да видите появяващи се водни цветя и водни лилии, а големият лабиринт допълва красотата и забавлението наоколо. В центъра на лабиринта е разположена кула от която може да се насладите на геометричните фигури характеризиращи го, но също така и на естествената природа, която характеризира цялата градина. Какво друго? Вътре в парка ще откриете алеята на розите, градината с лалетата и езерцето с водните лилии. Паркът е с доста голяма площ и ако не ви се обикаля пеша може да си вземете голф количка или да се качите на туристическо влакче.

Най-доброто време за посещение на парка

От средата на месец март до октомври е най-доброто време за посещение на парка. През пролетта цъфтят зюмбюли, нарциси и минзухари които са последвани от цъфтежа на лалетата. През месец март до април 300 различни видове лалета разкрасяват парка, заедно с фритиларите, които са побратими с лалетата. А комбинацията от двата вида им придава форма и контрастни цветове. Пролетта продължава с цъфтежа на Ирис, от края на април до средата на май ще видите хиляди цветя на алеята с фонтани и ириси. Също така известната алея на розите, най-обичаната част може би на парк Сигурта в този период. През есента най-красивото шоу идва от експлозията на цветовете на листата на дърветата.

БИЛЕТИ

 • чрез заплащане от 12,50 на персона
 • за деца от 5 -14 години е 6,50 евро
 • за всички над 65 години е 10 евро
 • Вход с голф количка-16 евро на час(за 4 човека)
 • с туристическо влакче-5,50евро на час за възрастни
 • с туристическо влакче-3,90евро на час за деца от 5 до 14 години

ТЕРАСА МАСКАНИ В ЛИВОРНО

Още с влизането ни в града осъзнаваме че ще намерим трудно място, където да паркираме. Караме по главната улица Viale Italia, оглеждайки историческите сгради и забележителностите. Преминаваме през центъра и решаваме да потърсим една от забележителностите -Terrazza Mascagni. Ливорно е голям град претъпкан с хора и движението на коли по главните улици не спира. Казват че това е малката Венеция, заради дългия канал обикалящ града. Но дали е така?

ПЛАЖОВЕТЕ В ЛИВОРНО СА МИРАЖ

Всички плажове покрай морето са скалисти или с чакъл, пясъчната ивица там е мираж. Затова ако искате само да се разходите из града и да хапнете, потвърждавам че има какво да се види и има достатъчно заведения за хранене. Но ако вашата крайна цел е плажът, мои съвет по-добре потърсете друго място където да плажувате и най вече за семейства с деца.

За наш късмет успяваме да паркираме в голяма близост до желаната крайната точка – Terrazza Mascagni. Вървейки към шахматната панорамна тераса, минаваме през малък парк където се спираме за почивка и глътка студена вода. Продължаваме напред през цветна пешеходна алея и пред нас се открива гледка към Terrazza Mascagni.

Терасата прилича на голям площад, с изглед към морето. Тя носи името си на композитора и диригент на Ливорно – Пиетро Маскани. Датираща от 30 -те години на миналия век, голямо впечатление прави самата настилка, изработена по подобие на черно/бяла шахматна дъска. Заобиколена е от малки бели бетонни колони и беседка в неокласически стил, която стои в центъра на площада. Това е най-романтичното място в Ливорно, където залезите са вълшебни.

И не само залезът е вълшебен и самото място е такова, с елегантен и внушителен стил на красивото крайбрежие в непосредствена близост до Viale Italia. Тераса Маскани е фантастична през всички сезони на годината, където може да се разхождате и да прекарвате свободното си време.

ПАРКО ГРОТА КАСКАТА ВАРОНЕ

На няколко километра от Рива дел Гарда в община Тено, се намира Parco Grotta Cascata Varone. Това е природен парк с водопад с височина почти сто метра и ботаническа градина, която ще ви накара да изживеете уникално преживяване. Накратко, това е място което си струва да посетите. Водопадът е безспорният герой на парка, не е „просто водопад“, а истинска геоложка рядкост снабден със стълби и тераси за по-близък изглед към водата.

Пещерата е изградена от горна и долна пещера

–Долната пещера

Веднага щом влезете на входа, вниманието веднага попада върху грижите, посветени на ботаническата градина, която е придружена с пътека, водеща до водопада Вароне, безспорния герой на парка. Водопадът Вароне, по време на скока си от около 100 метра, може да се наблюдава от две различни нива. На долното(приземно) ниво може да се възхищавате на водопада в последната фаза на скока. Впечатлението е именно това- да влезеш навътре по пътеката и да се наслаждаваш на издълбаната дупка в планината (скалите). На някои места дори успяваш да видиш слънчевите лъчи и осветените капки вода носени от вятъра. Много внушаващо шоу което е представено пред очите ти. Пръските вода и фаровете от различни цветове правят сценария още по прекрасен и изглежда така че все едно предприемаш пътуване вътре в Земята.

–Горната пещера

В края на посещението на долната пещера се връщате по пътеката, която води до нова наблюдателна точка на водопада- 40 метра по-високо можете да се полюбувате на силата на водата. Поглеждайки на горе се открива част от небето и така да се възхитите на водопада в цялата му сила. За пореден път играта на светлината осветява мястото, подобрява преживяването и го прави още по-впечатляващо! Изправени сме пред истинска пропаст, фантастично ждрело, изцяло издълбано от вода, дълбоко почти 100 метра. Ревът, въздушните течения и изпарената вода ще ви обгърнат напълно, карайки ви да изживеете уникално преживяване. Предупреждавам ви че на излизане от пещерата задължително ще сте измокрени, защото със сигурност всеки би искал да си направи снимки на водопада и колкото повече се приближавате към терасите, толкова по мокри ставате. Пригответе си дъждобрани за дъжд.

Ботаническа градина

Веднага щом излезете от горната пещера, ще се озовете отново пред ботаническата градина в парка. По-специално между долната и горната пещери има красива добре поддържана ботаническа градина, с различни сортове растения, цветя и пространства оборудвани за пикник. Хубаво подредено, добре поддържано и чисто място за прекарване на свободно си време със семейството. Вътре има зони, оборудвани за пикник и точка за достъп на която може да се насладите на хоризонта пред вас. Също така да изпиете едно топло кафе или чай за да се стоплите, особено ако сте посетили мястото през зимата като нас.

БИЛЕТИ

Водопадът е една от основните природни забележителности на Рива дел Гарда и може да се посети единствено чрез заплащане. Билетът за персона е 6 ЕВРО. Ако сте едно семейство или група естествено има намаление.Мястото разполага с външен паркинг които е безплатен (но местата са ограничени). Ако превозното средство е колело….може да оставите колелото си на предназначеното място за колела.

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ

Възможно е да влезете в Parco Grotta Cascata Varone всеки ден през всички сезони (с изключение на 25 декември) и е препоръчително да носите пуловер със себе си. В действителност дъждобранът е за предпочитане по всяко време на годината, с изключение на лятото, когато няколко капки вода могат само да ви зарадват и освежат.

ВАЛКАНАЛЕ

Валканале се намира в провинция Бергамо, сгушена в национален парк „Parco delle Orobie bergamasche“.От селото има многобройни туристически пътеки които достигат до върхове, езера, проходи и заслони. Най-често посещавани са:

 • Rifugio Alpe Corte(мястото от където започват ски лифтовете)
 • Il Laghi Gemelli (езерата близнаци)
 • Lago Branchino (езеро)
 • Il Passo del Re
 • Zulino
 • Rifugio Capanna 2000(хижа с изглед към Prealpi Orobie)
 • Pizzo Arera (планина от Prealpi Orobie)
 • Corna Piana (планина от Prealpi Bergamasche)

ЛЕГЕНДА

В селцето Валканале има три източника за питейна минерална вода, добре позната за селяните, но съществува легенда за друг източник на вода за която местните разказват и до ден днешен. Говори се че на 200 метра под замята съществуваща течаща вода може да те излекува от всякаква болест и друга течаща на по-висока надморска височина и по-тежка която може да те убие. Селото е пресечено от потока „Acqualina“ които се влива в река Серио. Името на селцето произлиза точно от тясната долина във формата на канал, който този поток е изкопал през вековете в скалата.

КЪДЕ ДА ПАРКИРАТЕ

Точно на езерото има паркинг срещу заплащане. Цената варира в зависимост от времето за паркиране: 24 часа -3 евро, 2 часа -2 евро и ако сте само за 15 минути е безплатен. За да получите билет в допълнение към плащането, трябва да въведете регистрационния номер на колата, която оставяте на паркинга. Ако имате шанс може да има свободно място на безплатния паркинг до църквата и да продължите пеша или да оставите колата си отстрани на пътя така че да не пречите на движението. А за да стигнете до езерото са нужни около 5 минути.

ПИКНИК

Няма нищо по-хубаво от пикник в планината, особено ако сте деца. Чист въздух, зеленината на около или боровата горичка отсреща с аромат на смола, а като добавим прозрачното езерце и наблизо течащия водопад, с две думи- страхотна атмосфера. На мястото има скара и може да си направите (казано по италиански) – ГРИЛЯТА. Мястото разполага с маси и пейки за пикник срещу заплащане. Взимат се под наем от близкия и единствен бар намиращ се там. Хубавото на бара е че ако ти се допие топло кафе в планината го получаваш. Това място е много популярно сред семействата с деца, защото ви позволява да прекарате един страхотен ден сред природата. Но какво е пикник сред природата ако не си постелиш одеяло върху тревата и не си извадил пластмасовите чаши и чинии. Извадете сандвичите или си направете месо на скара докато децата си играят. Ако след хранене искате да се разходите, може да обиколите езерото или да посетите близкия течащ водопад. Направете си снимки за спомен и се насладете на естествената природата.

ЕЗЕРОТО ИЗЕО

6 места на езерото Изео за които едва ли сте чували!

Lago d’Iseo е четвъртото по големина в региона Ломбардия и се намира в района на Вал Камоника. Tова е най-дългата долина в Италия и е близо до градовете Бреша и Бергамо. Обградено е с 11 селца -5 от страната на Бреша и 6 от страната на Бергамо. Езерото има ледников произход създадено от самата долина.…

ИДРОСКАЛО

„Idroscalo“ е един от най-красивите паркове близо до Милано, разположен до летище „Linate“. Той е наричан още „Mare di Milano“,тъй като разполага с най-голямото езеро в околността. Освен езеро, мястото предлага и много други развлечения за големи и за малки. В парка се влиза от няколко входа и пред всеки вход има паркинг срещу заплащане където да паркирате. Цена на паркинг: -5 евро на ден

КАКВО МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ ТУК?

Започвам с най-новата и най-цветната част от парка. Цветните фигури са изработени от желязо. Изобразени са пейки, хора, цветя и букви. Цветната зона е посещавана от всички възрасти. Големи и малки обикалят наоколо, правят си пикник и се наслаждават на езерото до залез. За любителите на архитектурата тук ще видите едни от най-интересните арт скулптури според моето виждане. Както виждате има стъпала, ръце, хора и различни други елементи. Разположени са на различни точки в парка.

ДЕТСКИ ПАРК

Паркът е предназначен и за най-малките сладури. За мен това е истински мини-увеселителен парк, посветен на всички деца от 2 до 10 години, които могат свободно да тичат и играят безопасно в парка. На това приказно място ще откриете около 4/5 надуваеми огромни замъци, голям басейн с топки и много други подходящи за вашето дете. Ако огладнеят малките малчугани мястото предлага малък павилион с лека закуска, сокчета и захарен памук. По ваше желание може да си направите резервация с депозит за вашия празник или рожден ден. Парка е отворен до месец октомври. Вход 5 евро!

Освен надуваеми замъци има и друг парк за по-големи деца. Детската площадка е предназначен за деца над 3 години. Парка има зона за пикник, където десетки семейства посрещат там рождените дни на децата си. Също така има зона с водни душове и много други съоръжения за игра. Вход безплатен!

ПИКНИК ЗОНА

Потърсете дървените маси с пейки и си направете пикник. Разположени са в т.н. гъста гора от дървета близо до парка за кучета, нужно е да ги потърсите. Също така това място през летния сезон е едно от най-предпочитаните места за отдих заради голямата сянка. Не е нужно всеки път да търсите дървените маси за пикник, а да не говорим че почти винаги са заети от посетители. Най-голям наплив от хора има през почивните дни и празниците. Нужно е само една постелка за пикник, храна и вода, а със сигурност ще намерите подходящото място за вас и семейството ви.

БАСЕЙН

Ето това е най-приятната част, тук до басейна и на шезлонга. Може да посетите мястото през летния сезон срещу заплащане. Тук можем да съчетаем хубавото с приятното. Сутрин когато е по хладно може да си вземете колело под наем и да обиколите цялото езеро и след това да посетите прохладния басейн. Не забравяйте и плувните шапки защото са задължителни. А по време на престоя се насладете на един вкусен сладолед или една студена бира. Вход срещу заплащане!

СПОРТ

В парк idroscalo може да откриете спортни съоръжения и да по спортувате на открито. Да не говорим че има още разнообразни дейности като плуване, волейбол, тенис и мач. В една от зоните на парка може да покарате ролери, кънки или скейтборд. Всичко е въпрос на желание и да имате необходимото време естествено. Тук през уикенда е пълно с деца и възрастни заради големия адреналин. Каквото и да напиша ще е излишно. За любителите на воден сърф ще бъде голямо предизвикателство да се впуснат в приключение и не само, всеки които желае може да се пробва (дори и за хора без опит).

Колоезденето е едно от любимите ми хобита свързано със спорта. Въпреки че нямам тази възможност да карам всеки ден, желанието никога не се изпарява. А когато успея да изляза, мога да карам с часове, дори сама, без компания. Колоезденето ме кара да се чувствам свободна. Днес парка разполага с нова писта за колоездене, с дължина около 6 км. Друг много забавен и пълен с адреналин спорт е кабелния сърф. Обличаш подходящите дрехи, стъпваш върху права дъска, държиш се за движещ се кабел и потегляш. -„Но дали е толкова лесно и безстрашно колкото звучи“? -Не! Не е толкова лесно. Напротив всичко зависи от вътрешното усещане според мен. Най-важно е да не те е страх, а и на място дават спасителни жилетки за начинаещи и за тези които не могат да плуват. Още един красив спорт-езда на коне. -„Някога качвали ли сте се на кон да го яздите“? -Аз не. Да си призная малко ме е страх, но бих опитала без да се замисля. На място има опитен служител които помага и внимателно обяснява. Също така които желае тук се дават и уроци по езда срещу заплащане.

АЛЕЯТА НА РОЗИТЕ

Ето и най-цъфтящото и най- красиво място в парка – „Пътеката на розите“. Зоната разполага с пейки, с изглед към езерото. До тук може да вървите пеша или с велосипед. Също така мястото е подходящо за правене на сватбени снимки заради невероятния пейзаж наоколо. Казвам го от личен опит. -Да! Тук си правехме нашите снимки..

ПЛАЖ

Възползвайте се от езерния плаж на парка. Всички знаем какво е положението когато си на поредното езеро, но и повечето от вас знаят че плажните ивици (на езера) в Италия са много добре поддържани. Също така повечето от плажовете са добре оборудвани с бар/ресторант, тоалетна и парк. Освен свободна зона за плажуване има и зона срещу заплащане със чадър и два шезлонга. На вас ви пожелавам слънчев ден и да се пазите от слънцето за да не слънчасате.. Посетете мястото през работните дни, в противен случай ще се натъкнете на голяма блъсканица. Какво ни се случи при едно от посещенията? Както си седяхме на плажа, изведнъж се появиха тези красиви птици- „Лебеди“ и няколко патенца- около 50 на брой. Посещението на тези пернати ни донесе достатъчно позитивна енергия и много смях. Те излязоха от водата и ни посетиха. Настана такава бъркотия и суматоха че ние почнахме да обикаляме наоколо от страх. Но въпреки това усмивката не спадна от лицата ни до последно.

ГЛЕДКА ОТ ЗАМЪКА ВЕЦИО ВЪВ ВАРЕНА

Много от посетителите идват в замъка Вецио, за да си направят снимка заради красивият пейзаж, на фона на призраци. Сигурна съм че няма да останете спокойно докато не направите поне десетина снимки от балкона на терасата. Освен красивата гледка от високо, призраците са следващата атракция за снимане от посетителите. Ако потърсите на гугъл в интернет Замък Вецио, със сигурност ще се покажат повече снимки с призраци отколкото снимки с останките на замъка. Не може да се отрече че благодарение на тези гипсови фигури, посещаемостта на мястото е по желано.

Призраци и грандиозни гледки от замъка Вецио

Когато пристигнахме във Varenna , първата забележителност която посетихме беше замъкът Вецио които се намира в Перледо. Историческият център на Perledo е на 395 метра над Варена и е като тераса на езерото Комо. На…

ЕЗЕРОТО ТЕННО

Езерото Тено се характеризира с рязък спад на нивата. В края на дъждовния период през есентa, нивото му е с 15 метра по-високо, отколкото през летния период, когато малкият остров в центъра на водоема е достъпен пеша. През зимата обаче този остров изчезва и от него излизат само дървета. За разлика от района на езерото Гарда, тук времето сякаш е спряло. Наоколо няма сгради, пейзажът се характеризира с гъста гора. Това заедно с белите камъни на морското дъно, придава на езерото неговия синьо-зелен цвят. До езерото Тено не може да се стигне с кола, вместо това се слиза по дълга средновековна стълба. Това езеро е истински оазис на спокойствието и благодарение на кристално чистите води и изключително приятните температури е идеално и за къпане. Възможни са и приятни разходки наоколо, например: Заслужава си да се види Cascata del Varone, на три километра по права линия, където водата от езерото Тено пада гръмотевично със скок от 90 метра!

НОВАРА

Новара се намира в провинция Пиемонте, Италия. След като вече съм посещавала града вече няколко пъти, реших да ви напиша публикация или пътеводител за един ден. Ще се опитам да съм максимално изчерпателна в писането и да ви представя нещата такива каквито са.

В града няма много забележителни места които да впечатляват с вида си, а места които да посетите в случаи че сте там и не знаете какво да правите. Повечето забележителни места се намират в историческия център на Новара. Размерите му са достатъчно големи за да може да бъде посетен в един дълъг, прекрасен и слънчев ден.

Градът е лесно достъпен заради самата гара, намираща се на няколко крачки от центъра. Линията е свързана и с град Милано, която е само на около час път с влак, което го прави идеална дестинация за еднодневна разходка в Неделя. Кои забележителни места да посетите за един ден?

Basilica di San Gaudenzio

На пръв поглед кулата на San Gaudenzio ми наподобява на кулата Antonelliana в Торино. Изработена от Алесандро Антонели известната религиозна кула е символът на Новара. Тя е висока 121 метра, с няколко нива и с панорамна тераса, от където може да се насладите на красива гледка към града.

Castello di Novara

Замъкът на Новара загубва значението и съществуването си във времето и поради тази причина имало сериозни дискусии за пълното му унищожаване, а целта- да се освободи място за нов жилищен квартал, който да отговори на нуждите на бързо разрастващия се град. Въпреки това, до ден днешен замъкът оцелява, въпреки че условията му не са от най-добрите, все още е заобиколен от големия ров който го отличава от останалите. От 1973 г. съществуващите затвори вътре са били премахнати и в последствие някои пространства се използват като зали за събития и до ден днешен. Знаете че всеки замък си има своя легенда, така и този си има. Ако сте любопитни да прочетете за легендата на замъка последвайте връзката тук .

Parco Allea

Паркът Алеа всъщност е самият парк на замъка на Новара. Състои се от две нива и е разделен на няколко зони. Parco dei Bambini определено е нашата любима част, в средата има фонтан а наоколо са изградени детски кътове за малките деца. Разходката в парк Алеа е благоприятна през всички сезони, многобройните дървета осигуряват сянка през лятото и допринасят топли цветове през есента.

Broletto

Бролето е комплекс от исторически сгради с вътрешен двор. Тук се намира и художествената галерия която разполага с колекция от над 800 различни картини от италианското изкуство през 19 век. Двора разполага и с заведение за хранене в случай че сте огладнели от разходката. Храната си заслужава, говоря от първо лице.

Piazza delle Erbe

Да оставим Бролето и да продължим с площад Ербе. Това е един от най-оживените площади в града с историческите си сгради и античните си магазини. Благодарение на обновените си места може да разнообразите между барове и мода, ресторанти и цяла шепа хора.

Via Fratelli Rosselli

Улица Росели е една от най-оживените централни улици в града. На нея се намират почти всички забележителни места които ви представям. Освен забележителности улицата е пълна със заведения за хранене и модни магазини. Като тръгнете от паркинга на площад Мартири стигате до площад Ербе.

Barriera Albertina

Barriera Albertina се състои от две симетрични сгради в класически стил, разположени една срещу друга. Сградите близнаци са украсени с алегорични статуи, изработени от Джузепе Аргенти изобразяващи граждански дейности. Комплексът е открит през 1837 г. с името порта Торино и посветен на Карло Алберто. По-късно приема името си Barriera Albertina.

Забележителни места в близост до Новара

Още едно уникално и релаксиращо място в близост до Новара, това е езерото Олмо. Тук може да оползотворите един ден с вашето семейство, като се разходите наоколо или да седнете на близкото заведение и да изпиете чаша кафе докато малките деца се забавляват на детската площадка.

ФОПОЛО

След втората световна война Foppolo показва значително увеличение на туризма, което прави селцето едно от най-известните дестинации в планините на Бергамо по отношение на зимните спортове. Това позволява Foppolo да не бъде засегнат от емиграция и обезлюдяване на територията. По това време се разрешава и строителството на ски лифтовете за зимния сезон с последващо туристическо развитие на хотели и нови апартаменти. Foppolo точно както близкото село Valleve, все още си остава висока планинска територия подложена на явлението лавини. През 1977 година лавина се е откъснала точно под връх Arete (2227 метра) и канала Valesino, която пада с изключителна сила в долната част на град Foppolo, като се разминава с множество къщи и селската църквата в резултат на което се появяват много щети. От бедствието загиват осем души, а селото е изолирано за една седмица.

Още при пристигането ни в курортното село виждаш паркирани коли на пътя и вече ти става ясно че ще бъде трудно да си намериш място за паркиране. Затова мои съвет, когато посещавате мястото е необходимо да тръгнете в ранни зори иначе рискувате да попаднете на трафик по пътя или трудност в намирането на място за паркиране. Също така има опасност от заледяване на пътя и е нужно да сте подготвени с вериги за сняг. Може да паркирате на широкия площад в селото на (Strada Provinciale 2, 12 parking).Няма как да го объркате тъй като площада е най-големият там.

Foppolo е забележително място което посетихме за един ден, а поводът беше „Свети Валентин“. Естествено по време на covid-19 пистите бяха затворени, лифтът не работеше но ние изобщо не си изгубихме времето. Единственият вариант бяха детските червени шейни, които си спомням от моето детство. Не искам да прозвучи отегчаващо но ние много се забавлявахме. Прекарахме си страхотно и се върнахме в нашето минало.

Във Foppolo няма много забележителности ,освен „Brembo Super Ski“ ,това е самата ски писта и енорийската църква „Santa Maria Assunta“.Но пейзажът наоколо съвсем не е за изпускане, стават страхотни снимки. Също така да не забравите да си закупите сувенир или магнит за спомен от мястото. На малкият площад има няколко ресторанта с външна тераса и може да обядвате на вън. Също така храната е много вкусна, а виното съвсем не е за изпускане.

Поради голямата посещаемост на клиенти, чакахме около 30 минути да ни вземат поръчката. Това беше единственото нещо което не ми хареса, за сметка на ароматното вино което беше страхотно. Курортното селище е предназначено и за малки деца от 1 до 3 годинки. Има детска писта за по-големите но и детски парк с люлки за по-малките. Но трябва да сте максимално предпазливи защото има стръмни пропасти, а децата са малки и не разбират.

Ако искате да разнообразите може да се разходите до село Carona. Посетете и езерото Lago di Carona.Ние минахме през селото дори пихме кафе и хапнахме от местните направени сладкиши. Препоръчвам ви ресторант „Locanda dei Cantu“ които се намира точно срещу езерото. Много приятно място и добре декорирано.

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

BON VOYAGE
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

ОЩЕ ОТ САЙТА

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s