Коледното дърво на Милано

От 2012 година до ден днешен по време на коледа, посещаваме коледното дърво поставено в центъра на площад Дуомо. Знам че очаквате може би голяма публикация за коледното дърво в град Милано но, тази публикация няма нужда от много писане, снимките говорят достатъчно. Сами ще забележите че елхата поставена в центъра на града е винаги различна и всяка година се спонсорира от различен спонсор, а елхата поставена в галерия Виктор Емануил всяка година се украсява единствено и само от Swarovski.

Освен за коледното дърво в Милано , тук всяка година се нареждат едно до друго коледни къщички или така наречените коледни базари. Тук се продават всякакви вкусотии от солени гевреци до шоколади и сладки италиански каноли (cannoli). Освен храна тук ще откриете зимни шапки, шалове, ръкавици, ръчни часовници и всякакви различни елементи от ръчното производство.

Вижте видеото ми за Коледните къщички в Милано!

видео 2022/2023

Коледа 2022

Със всяка изминала година украсата на двете елхи става все по красива и по интересна. Коледното дърво в галерията пак е украсено от Swarovski, но с много по интересни и закачливи фигурки от миналата година, аз ги наричам – коледни сладки. Много ни хареса все едно се намираш в приказен свят, а да я видиш от близо е нещо уникално.

Коледното дърво в центъра на площад Дуомо, по нищо не отстъпваше на съседката си от галерията. Цялата украса върху нея беше в лилаво, а буквите с казващи We Wish You to Be Yourself навъртени като гирлянд придаваха изтънченост и страхотно настроение. Украсата в ниската част в тон оранжево и розово приличаха на коледни бисквитки току що извадени от фурната. Много приказно и вълшебно в тон с коледа. Тази година спонсор на коледното дърво е VeraLab.

Коледа 2021

Елхата в галерия Виктор Емануил е украсена отново с диаманти на Swarovski, но в по различен стил от миналата година. Освен че е обсипана с бонбони и звезди в ниската си част са поставени светещи елементи с формата на Дуомо, замъка Сфорцеско и други.

Коледното дърво на площад Дуомо също не е за изпускане. Украсена е с панделки и с големи червени/бели топки. Като се поотдалечиш малко от елхата и като се загледаш в нея, ще видиш как нейните лъчи достигат небето. Тази година спонсор на елхата е фирма GVA Redilco&Sigest

Коледа 2020

Коледната елха на площад Дуомо през 2020 година e спонсорирана от Coca-Cola. Заобиколена от метална тераса, коледното дърво осветяваше небето с лъчите си. Танцуваща в такт с музиката тя сменяше цветовете си и осветяваше лицата на посетителите.

Погледнете коледното дърво в Galeria Vittorio Emanuele, украсена със Swarovski. Елхата разби всички мои очаквания. Много красота и диаманти.💟

Коледа 2019

Коледното дърво през 2019 година е спонсорирана от Esselunga. Много ми хареса металната елха, все едно беше излязла от приказките. Много ефектна с разнообразни светлини и различни форми. Под нея са поставени огромни метални форми във вид на подаръци.

Елхата в галерията е отново на Swarovski, покрита в червен оттенък. В ниската част елхата е заобиколена от червени, розови и бели звезди в тон с коледа.

Коледа 2018

През 2018 година коледното дърво на piazza Duomo бе украсена от Unipol. Покрита цялата с жълт оттенък, коледното дърво придава коледно настроение.

Коледното дърво в галерията е на Swarovski в жълт оттенък. В ниската си част са поставени коледни елементи в различни форми, а небето над нея е обсипано с хиляди светещи гирлянди в бяло.

Коледа 2017

Спонсор на коледното дърво през 2017 година е спонсорирана от SKY Italia. Елхата се вижда от терасата на Aperol– заведението което се намира от дясно на катедралата Дуомо.

Коледното дърво в галерията както винаги е уникално и блестящо, а небето над него е осветено в хиляди сини гирлянди.

Коледа 2015

Коледното дърво през 2015 година е от #bellamilano спонсорирано от различни спонсори, украсена с много големи и много малки жълти топки.

Коледното дърво в галерията е отново украсена със диаманти на Swarovski, а в средата е закачен диамант във формата на лебед. В долната част под елхата са наредени множество големи и малки подаръци.

Коледа 2013

Коледната елха през 2013 година спонсорирана от DHL. Куриерската фирма избра да украси с хиляди жълти панделки.

Коледа 2012

Коледната елха през 2012 година спонсорирана от GaGà. Това е голяма фирма за часовници, която избира да украси елхата в центъра на Милано с червени панделки.

Тази публикация е направена с много любов и споделена с вас „моите читатели“, с единствената цел да ви е интересно и забавно, като публикувам различни публикации от различни категории. По този начин се надявам че ще привлека повече внимание и че ще бъде по-различно от типичните други сайтове за пътуване!

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

BON VOYAGE
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Още от блога:

Balloon Museum – между балоните от Pop Air

След Париж и Рим най-сетне и в Милано отвори врати Музеят на балоните. В продължение на два месеца планувам да посетя Музея на балоните и все не…

Агротуризъм: В къщата на тиквите

Това е една малко по различна публикация от останалите, но много интересна и забавна. Един оранжев рай намиращ се близо до Милано. Чували ли сте някога за…

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s