Balloon Museum – между балоните от Pop Air

След Париж и Рим най-сетне и в Милано отвори врати Музеят на балоните. В продължение на два месеца планувам да посетя Музея на балоните и все не намирам подходящото време за това, а за да го посетиш е нужно да си запазиш час поради многото посетители. Още на входа на музея ще трябва да обуете найлонови обувки и да ги носите до определено положение. На всеки един от входовете на стаите има поставен човек които ви напътства и насочва. Вътре е тъмно и от време на време блещукат разни светлинки.

Изживяването в музея на балоните е наистина невероятно и вълнуващо. Достъпът е разрешен за всички, независимо от възрастта. Посещението на този музей на балоните означава да следвате еднопосочен маршрут. Във всяка зона има специфични, внушителни и завладяващи изображения или инсталации, които смесват високи технологии със звуци и цветове, създавайки сценографски игри със светлина, които оставят всички посетители безмълвни дори и най-разочарованите.

Още при самото влизане ще бъдете очаровани от залата с движещите се цветни топки. Благодарение на огледалната стая ефектът от движението става по изумителен.

Най-уникалната и най-вдъхновяваща зона за мен е гигантският басейн с белите топки. Тук може да полетите и да се гмуркате без да се притеснявате че може да пострадате. Семействата с малки деца ще останат наистина доволни защото вълнението е повече от необходимото. Дори се налага да изтърпите момента когато малките палавници ти скачат върху главата. Ха-ха Въпреки това ние със сина ми много се забавлявахме, въртяхме се на ляво и дясно дори моя съпруг скочи в басейна. Препоръчвам ви наистина не пропускайте да отделите един ден за един скок в басейна с топките. Времето за това забавление е само около 15 минути и аз много съжалявам че е толкова малко.

По-специална е безкрайната стая „Безкрайна история“ от Mortorefisico, в която хиляди окачени топки се отразяват многократно в огледало.

За тези които обичат да правят фото и видео, този музей е наистина специален. В една от зоните са инсталирани малки стаички с различни инсталации където може да си направите перфектни снимки. Посетете мястото с малките стаички през работните дни, през уикенда не е много удачно поради големия наплив от хора.

ГЛЕДАЙТЕ МОЕТО ВИДЕО

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Приберете всички аксесоари които имате в джобовете си, в раница или чанта. Ако влезете в гигантският басейн докато се движите, всичко от джобовете чантите или ръцете ви може да падне и да не го намерите отново. В тази зона можете да спрете само за четвърт час, така че прекарването му в търсене на ключовете или телефона не е най-удачно.

-Тези, които искат да се потопят в това изживяване на балоните, трябва да знаят че помещенията са много топли, така че е най-добре да избягвате да се обличате твърде много. Небрежният и спортен стил е за предпочитане, особено ако искате да се потопите в гигантската вана Hyper Cosmo.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Продължителност:

Обиколката продължава приблизително 1 час и 30 минути.

Билети:

 • за деца от 4-11 години – 10 euro
 • над 65 и 12-26 години – 14 euro
 • над 26 години – 20 euro
 • семеен пакет от 4-ма (двама възрастни и две деца) – 50 euro
 • деца от 0-3 и инвалиди над 70% – безплатно
 • официален сайт: https://balloonmuseum.world/
 • от тук може да си закупите билети онлайн: https://www.ticketone.it/artist/balloon-museum/?affiliate=OON

Как да стигнете до там?

 • метро: зелена линия ММ2 (спирки P.ta Genova или S.Agostino)
 • автобус: линия 47 – 59 – 68 – 74 – 90/91
 • трамвай: линия 14 – 29/30

Адрес:

 • via Tortona 27, Milano

Работно време:

Изложбата в Милано приключва в неделя на12 февруари 2023 г. За момента няма новина дали изложбата ще продължи, но ако това се случи ще актуализирам публикацията си. Музея е отворен всеки ден. От понеделник до четвъртък от 10:00-21:00, в петък от 10:00- 23:00, в събота от 09:00-11:00 и неделя от 09:00-21:00.

Следващо изложение: Мадрид и Лондон

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

BON VOYAGE
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Още от сайта:

Агротуризъм: В къщата на тиквите

Това е една малко по различна публикация от останалите, но много интересна и забавна. Един оранжев рай намиращ се близо до Милано. Чували ли сте някога за подобно място? Ако не сте прочете цялата ми публикация…

Коледното дърво на Милано

От 2012 година до ден днешен по време на коледа, посещаваме коледното дърво поставено в центъра на площад Дуомо. Знам че очаквате може би голяма публикация за коледното дърво в град Милано но, тази публикация няма…

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s