Светът на динозаврите – пътуване между праистория и природа

Паркът Праистория е перфектното място където може да се откъснете от досадното ежедневие. Намира се само на 25км. от град Милано. Тук освен да се разходите сред природата, ще се насладите и на монументалните огромни фигури на динозаври с напълно естествени размери и не само, децата ще се запознаят с ерата на мамутите и човека- неандерталец.

Ако сте семейство с деца със сигурност вашата разходка ще бъде забавна, различна и много емоционална. Но, на всички ни е ясно че всяка една забава си има цена. Както всички монументални паркове, така и тук се закупува билетче за вход. Цените варират така:

  • деца от 0-2 -безплатно
  • деца от 3-12 -11€
  • възрастен – 15€
  • над 65 – 12€

за парка

Потопен в естествена среда всъщност тук ще откриете останките от древната широколистна гора покривала този район преди време. Това е блатиста местност богата на водни лилии и върби. По време на вашата разходка е възможно да срещнете катерици, зайци, таралежи, къртици, благодарение на богатата екосистема в областта.

Има и такива които са полусвободни (животни намиращи се в ограден участък)- като елени, магарета, коне, кози и овце. А да знаете малките сладурчета как се радват точно на такива животни. Докато им се радвахме, децата ги хранеха с разни треви растящи около огражденията.

Следвайки пътеката показваща вашия маршрут ще откриете лабиринт, лебедово езерце, места за пикник и детски площадки. В случай че не ви се ходи пеша паркът разполага с туристическо влакче което е на разположение на посетителите. Билетчето струва 3€.

Ние не се възползвахме от услугите на влакчето, вървяхме пеша и видяхме интересни места. По пътеката на всеки метър ни посрещаха маркирани растения. Това е ботанически маршрут които ви показва флората по тези места като бряст, топола, глог и иглика.

Къде да паркирате? Да, това е много важен въпрос. Паркът разполага с безплатен паркинг. Ние паркирахме и тръгваме към входа и касата за билети. Влизаме навътре и първото нещо което малкият палавник забелязва е първият динозавър поставен в началото, след което взима картата на парка и с голям ентусиазъм започва да посочва и следи динозаврите един по един.

Всички родители знаем че е задължително да водим децата си по такива места. Необходимо е да знаят и научат от къде е започнал света.

праистория

В Parco della Presistoria е възможно да си направите истинско “пътешествие във времето“ от появата на първите форми на живот. От входа можете да си вземете карта, която показва всички динозаври и бозайници, разположени по маршрута улеснявайки планирането на собствения ни маршрут.

Година след година паркът се обновява и въвежда подобрения. В началото на парка ще срещнете страховития T-Rex, един от най-големите месоядни животни, съществували някога. От палеозойската ера обитавана от риби със странни форми, от първите големи земноводни, а също и от първите влечуги като Dimetrodon, преминаваме към мезозойската ера, в която се срещат истински динозаври.

Близо до всяка една статуя или екземпляр на динозавър, ще забележите табела показваща информация за самия вид. Със сигурност ще срещнете динозаври от всякакъв вид – от тези които са обитавали земята, до тези от океаните, преминавайки през ужасните екземпляри способни да летят.

Верните реконструкции са направени директно от фосилни скелети, открити на различните континенти, от които са получени миниатюри и впоследствие екземпляри от фибростъкло, които наистина ви карат да се върнете милиони години назад.

Перлата на парка е представен от гигантски бронтозавър, който позволява на всички деца да се катерят на дългата му опашка. Той се намира в централната част на района, където можете да намерите зони за освежаване, може да се нахраните с донесена от вкъщи храна или да си закупите от близкото заведение.

Красотата на района около бронтозавъра е че точно до него има място за пикник, езерце с лебеди, дървени маси, беседки, чадъри и дори места за барбекю. Избрахме място да поседнем, което зарадва цялото семейство – на поляната!

Тук пътеката е широка и неасфалтирана, лесно достъпна дори за бебешки колички и велосипеди. Целият маршрут отнема около четири часа като включва времето за хранене и играта на детската площадка. А само след няколко крачки по-напред стигаме до гигантски фигури от каенозоя между примати и праисторически бозайници. Снимки може да видите на страницата във фейсбук.

Тематичните зони на Праисторическия парк както вече знаете, са разделени в хронологичен ред: кайнозойска, мезозойска и палеозойска епохa и тук вече стигаме до праисторическия човек, мамути и пещерни хора. Впечатляващо е да се види колко организирани са били още преди милиони години. Живели в пещери тези хора са наричани още неандерталци.

Уморени от обиколката се насочваме към изхода където ни изпращат красиви зелени пауни, точно от тези които много харесвам. Преди да излезете може да си закупите сувенири за спомен или да посетите палеонтоложкия музей и лабораторията. Тази част от обиколката може би ще бъде интересна за по-големите деца.

Пътуването до Праисторическия парк се оказа едно много специално приключение, изпълнено с много емоции най-вече за малкият палавник. Едно пътешествие във времето на което нашето семейство се наслади и изживяхме всичко това с вирнати носове.

Имам още много интересни и забавни снимки от тази публикация. Ако желаете да ги разгледате, посетете страницата във фейсбук тук .

Какво да вземете предвид?

РАЗРЕШЕНО Е:

-да посещавате парка с домашен любимец;

-да обиколите парка с велосипед;

НЕ СЕ РАЗРЕШАВА:

-да се прескачат огражденията на живите животни;

-да се преминава през оградените места с цел да стигнете до динозаврите;

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

BON VOYAGE

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Още:

Loro Parque – малкото тайландско селище

ОБИКОЛКА НА ПАРКА Най-голямото тайландско село извън Тайланд, дали е на остров Тенерифе? Тайландското село е първото нещо което ще видите когато влезете в Лоро парк. То е построено с много любов…

Време за карнавал – героите оживяват

Когато посещаваш тематичен парк и по това време се провежда карнавал, най-добре е да изчакаш няколко дни за да ти премине емоцията и вълнението и тогава да започнеш да пишеш и разказваш…

Светът на водните обитатели

Когато си обещал на сина си да посетите парка с рибките, непременно трябва да го направите. Предварително си купихме билетите онлайн, но нашата разходка се осъществи един месец по-късно. Водопада които виждате…

На Сафари парк с кола

Дългоочаквания от нас ден да посетим Сафари парк дойде. Влизаме в село Varallo Pombia и сме се насочили към голямата табела със името на парка, а още от към главния път на…

Посланието на Гауди

Изумителния парк е създаден по проект на финансиста Еусеби, който възложил на архитекта Гауди да построи голям град/градина. В наши дни паркът е идеалното място да избягате от стреса на ежедневието и…

По следите на Пинокио

Здравейте хора! Приготвила съм тази публикация за тези които обичат различните паркове с определена тема. Тематичния парк прави голямо впечатление с богата, различна и дива растителност (предимно бамбук). Тук може да откриете…

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s