На Сафари парк с кола

Дългоочаквания от нас ден да посетим Сафари парк дойде. Влизаме в село Varallo Pombia и сме се насочили към голямата табела със името на парка, а още от към главния път на кръговото движение ни посрещат статуите на животните.

Бавно приближаваме касата за билети, а пред нас се редят на опашка десетки коли със запалени мотори, за да си закупят билет и да посетят дългоочаквания от нас Сафари парк.

Вече приближаваме входа и започваме да си задаваме въпроси: -Колко струва един билет? Какво включва този билет? Какво можем да видим вътре в парка?

Сега ще ви разкажа как минава един такъв ден неусетно и бързо особено когато тази разходка включва и малки деца.

Цени на билетите от 1 април

през седмицата през уикенда
-за деца до 3 год. – безплатно
-за деца от 3 до 11 – 10€
-билет възрастен -24€
– намален билет възрастен -20€
– за инвалиди -10€
– за придружител -14€
– за възрастен над 70 год. -22€
– паркинг -2€
-за деца до 3 год.- безплатно
-за деца от 3 до 11- 10€
– билет възрастен- 26€
– намален билет възрастен- 22€
– за инвалиди -10€
– за придружител -14€
– за възрастен над 70 год. -24€
-паркинг -2€
Не се стряскайте от цените защото парка е голям и включва достатъчно забавления за големи и малки!

Знаете ли какво означава Сафари парк? -Сафари парк е продължителна обиколка с кола, влакче или подобно превозно средство, които се придвижват бавно-бавно, а наоколо свободно обикалят всякакъв вид животни от джунглата(жирафи, слонове, лъвове, тигри, хипопотами, носорози, зебри и много други).

Нашата сафари обиколка продължи около един час. Движехме се много бавно и спирахме на всяко едно следващо стадо с животни за да ги видим от близо. Тук има разнообразни четириноги стоящи едно до друго (жирафи, носорози, камили и други).

Преживяване по време на сафари обиколка

Носорога които виждате на снимката за малко не се качи на капака на колата ни. Толкова много се стреснах и се притесних че направо забравих да карам. Ха-ха -Сега ми е смешно но, в онзи ден изобщо не ми беше забавно. Какво се случи? Както си карам бавно колата и изведнъж от дясно на нас един от носорозите се развълнува и колкото и странно да звучи взе да си подскача. Ха-ха. Смятайте този толкова тежък гигант да подскача. Ужас! Продължаваме напред с нашата сафари обиколка и най-неочаквано гиганта излиза на пътя и тръгва срещу нас. Разминахме се точно на половин метър разстояние. Толкова много страх не съм изпитвала досега на нито един друг такъв парк с животни. Дори имам заснето видео от случилото се, защото в този момент правех видео.

Не пожелавам това да се случва на никой от моите читатели, изобщо не е приятно и забавно!

Какво да кажа за жирафите? Толкова красиви, безобидни и високи. А да ги видиш от много близо си е чист късмет, защото парка е голям а животните го обикалят постоянно. Зебрите също не са за пренебрегване. Външния им вид е на бели и кафяви ленти -копита, задни части, глава.

Хипопотамите когато ги посетихме спяха и не успяхме да им се порадваме, но вижте публикацията ми за другия такъв парк Розово фламинго или по стъпките на гепарда там също ги има. Имам направена снимка в цялото им величие.

След около 40 мин. обиколка и под големия пек навлизаме в зоната на тигрите и лъвовете. Ние като посетители имаме възможност да ги видим от близо – както се разхождат, докато спят и докато се хранят. Вече няколко пъти посещаваме различни паркове за животни и всеки път като видя лъв или тигър, все едно го виждам за първи път. Не мога да преценя дали изпитвам повече страх, вълнение или емоция.

Когато наближихме месоядните спряхме достатъчно близо и се наслаждавахме поне 5-6 мин. Много оранжеви и пухкави същества. Ако забелязвате снимката е направена през стъклото на прозореца и е малко замъглена. Забранено е да си отваряш прозореца когато минаваш покрай месоядни(тигри и лъвове), опасно е!

Представих ви най-интересните за мен животни в публикацията си. Камилата и слона също мога да ги добавя към тази група. Камилата я имам заснета заедно с жирафите, а и я видяхме от близо, но слона беше далече и не успяхме да се порадваме. Но прочетете друга моя публикация от подобен парк Розово фламинго или по стъпките на гепарда там съм заснела слона в цялата си прелест.

Сафари обиколката с кола свърши, но нашата разходка още не е приключила. В парка има и други места за посещение, освен това всеки ден тук се провеждат различни представления. Още при влизането на касата ти предлагат да си закупиш карта за упътване (срещу 1 евро) и така може да прочетеш как можете да разнообразите вътре. Ние си избрахме представление и шоу с испански коне и фламенго. За тези които не знаят какво е фламенго-това са испански традиционни танци. Аз съм гледала вече няколко пъти на живо и ви препоръчвам ако имате тази възможност да го направите. След представлението на живо, гладни и жадни се запътваме към едно от близките заведения за пица, пържени картофки и наливна студена бира. Наздраве!

Мислите ли че нашата разходка свършва? -Не, още не! Какво друго? Ето какво може да правите!

Посетете малкия аквариум Аквариума не е много голям, но много красиво изработен. Стените му наподобяват морски вълни. По мое виждане вътре има около 25-30 аквариума с различни видове рибки и един изумителен алигатор с дълбоки кръгли очи. Докато ние му се наслаждавахме той кротко ни наблюдаваше и в същото време стоеше като препариран. Стоеше под водата а на повърхността се виждаха само очите му.

Посетете къщата на влечугите Срещу аквариума се намира и къщата на влечугите. Не мога да отрека че тук също стените са направени с много ентусиазъм. Много е хубаво когато намираш красота във всяко едно нещо, било то човек, предмет, дума, отношение. Аз я намирам навсякъде около мен и най вече в малките и дребни неща. Може би затова се радвам на стените като малко дете. За повече инфо влезте в сайта на парка тук: https://safaripark.it

Светът на динозаврите Word of Dinosauri е малък отделен парк на пръв поглед нищо особено, но когато пуснеш малките малчугани да тичат на воля около статуите и да гледаш как им се радват, разбираш че не е обикновен парк. Сега си казвам: -Добре че има подобен парк за да могат децата да научат от къде е започнал света.

За голямо успокоение на родителите в парка има още забавления за деца. Това са въртележките и релсовите влакчета.

Вижте още:

Loro Parque – малкото тайландско селище

ОБИКОЛКА НА ПАРКА Най-голямото тайландско село извън Тайланд, дали е на остров Тенерифе? Тайландското село е първото нещо което ще видите когато влезете в Лоро парк. То е построено с много любов…

Време за карнавал – героите оживяват

Когато посещаваш тематичен парк и по това време се провежда карнавал, най-добре е да изчакаш няколко дни за да ти премине емоцията и вълнението и тогава да започнеш да пишеш и разказваш…

Светът на водните обитатели

Когато си обещал на сина си да посетите парка с рибките, непременно трябва да го направите. Предварително си купихме билетите онлайн, но нашата разходка се осъществи един месец по-късно. Водопада които виждате…

Посланието на Гауди

Изумителния парк е създаден по проект на финансиста Еусеби, който възложил на архитекта Гауди да построи голям град/градина. В наши дни паркът е идеалното място да избягате от стреса на ежедневието и…

По следите на Пинокио

Здравейте хора! Приготвила съм тази публикация за тези които обичат различните паркове с определена тема. Тематичния парк прави голямо впечатление с богата, различна и дива растителност (предимно бамбук). Тук може да откриете…

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

BON VOYAGE
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s