Лаго ди Гарда – 7 уникални места за посещение

Много харесвам и обичам да посещавам по няколко пъти в годината така наречените италиански езера. За мен няма голямо значение кое езеро ще посетя, защото всяко едно от тях си има своя харизма и неописуема красота. -Как избирам подходящо място за разходка? Просто влизам в социалните мрежи, разглеждам и си харесвам снимка от дадено място което след това проверявам -кое е това място и къде се намира.

Посещавала съм различните езера и през лятото и през зимата по няколко пъти и мога да кажа че през пролетния и летния сезон е най-подходящото време. Така наоколо всичко е зелено и цъфтящо, с приказни градини и техните тераси от където да се наслаждавате на пейзажите.

Езерото Гарда е най-голямото езеро в Италия и едно от най-красивите езера разположено в подножието на Алпите и долината По. Самото съчетание от отвесни планини и кристално чисти води, може ли да остави някого равнодушен. Освен това е заобиколено от множество малки островчета и пет основни, най-големият е «Isola del Garda», след това е «Isola di San Biagio». Другите три са по-малки като размер и се намират в района на Малчезине.Познати са като «Isola degli Olivi», «Isola del Sogno» и «Isola del Trimelone».

Гарда се намира в много атрактивна зона, пълна с туристически места за посещение и красиви места за разходка със семейството. Ще ви подскажа кои места може да посетите, кои места да не пропускате и кои са най-известните градчета. Започваме!

Гарда е разделен на три района- Тренто, Венето и Ломбардия и се състои от общо 24 селища.От страната на Венето са осем селца , от страната на Ломбардия са 14 и от страната на Тренто са само две. Не мога да преценя коя част е по подходяща за разходки. За мен всеки един район си има красива градина, туристическо градче или тераса да се наслаждавате на пейзажа от високо.

Освен градините и пейзажните балкони, Гарда ни предлага и паркове за забавление. Това са: Gardaland, Sea Life Gardaland Aquarium, Movieland, Parco Natura Viva, Caneva Aquapark, Oblivion и Parco Termale del Garda. За това мои съвет, за да имате повече време за разходки и ако искате да прекарате добре е нужно да останете да преспите в някои хотел или къмпинг за една или две нощувки, а защо не и да прекарате вашата лятна ваканция тук.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Нека заедно да разгледаме забележителните места и след това да прецените кое е най-подходящото място за вас и вашето семейство.

РИВА ДЕЛ ГАРДА/RIVA DEL GARDA

Един ден е напълно достатъчен за да разгледате забележителните места и да обиколите града. В Рива дел Гарда можете да откриете културата и историята на едно магическо място сред древни църкви, замъци и спиращи дъха пейзажи. Rocca di Riva прекрасната крепост стои на брега на езерото и е заобиколена от ров, който днес се използва за акостиране на малки лодки. Площад 3 ноември на които се провеждат важни панаири и да се изкачите до върха на кулата Торе Апонале за да се насладите на града от високо.

ЛИМОНЕ СУЛ ГАРДА/LIMONE SUL GARDA

Разходете се по крайбрежната ивица на Лимоне и ще останете приятно изненадани от красотата на отвесните планини оглеждащи се във водите на Гарда. Това е едно от най- важните неща за правене тук в селото. Следващото място което задължително трябва да посетите е Лимоная- това е лимонова горичка където се произвежда зехтин «l’olio extravergine». И не на последно място е велосипедната писта стояща като тераса над езерото Гарда. За да се насладите на пътеката пълноценно в исторически център се дават колела под наем на достъпни цени. Цените варират в зависимост от това колко време ще карате и какво колело ще управлявате.

СИРМИОНЕ/SIRMIONE

Освен да се разходите в историческия център на града и да се качите до върха на замъка Скалигер, може да се възползвате от услугите на СПА центъра, наслаждавайки се на гледката към езерото. Освен че е домакин на спа център на международно ниво Сирмионе разполага с богато историческо наследство, което включва останките от древната римска вила от ранната императорска епоха, известна като Grotte di Catullo.

ЛАЦИЗЕ/LAZISE

Лацизе в миналото замък, а в настояще старинен град. Едно от местата които най-много харесвам на езерото Гарда е точно Лацизе. Малко хора знаят, че това място е домакин на около 3 милиона туристи годишно. Но какво можем да видим в Лацизе? Потопете се в историята като се разходите в исторически център покрай стените на замъка. Стените на замъка Скалигер са разположени около целият град и могат да се видят от всяка една точка.

FOLLOW LINK FOR MORE

Лацизе – Средновековен замък или град

Здравейте виртуални приятели, следващата ми публикация за град Lazise я пиша малко със закъснение. На всички е пределно ясно че когато се занимаваш с няколко неща едновременно, резултатите не винаги се получават на време. За това ви обещавам да се реванширам като ви представя една добре написана публикация, последвана с красиви кадри от самият град.

БАРДОЛИНО/BARDOLINO

За ценителите на виното в Бардолино е създаден специален „Винен маршрут“, където можете не само да опитате от различните сортове, но и да се запознаете с историята на местното вино и технологията на неговото производство. Музеят на виното е създаден от братята Зени, които основават винарски изби през 1870 година, а любителите на историята ще могат да се разходят и открият запазени следи от праисторически селища и древни римски сгради.

FOLLOW LINK FOR MORE

Бардолино – вкусът на сладоледа

Вече сме обиколили Lazise и продължаваме нашата разходка към следващото село Bardolino, тъй като ни е останало достатъчно време за това. Разстоянието между двете села е приблизително 5,4 км. или около 7 мин. с кола. В случай че предпочитате да оставите колата на паркинга в Lazise, от тук тръгва автобус номер 162 и се стига…

ПЕСКЕРА ДЕЛ ГАРДА/PESCHIERA DEL GARDA

Името на града носи интересна история, идва от италианската дума pesce (преведено на български „риба“). Тази област е известна с наличието и улова на голям брой риби. Първата атракция която ще видите е част от крепостта – Порта Верона (древна порта, построена в средата на ⅩⅤⅠ век от архитекта Микеле Сан Микели) смята се за една от най-известните му творби, а крепостта под формата на петолъчна звезда е успяла да запази историческия си облик и до днес. Недалеч от сградата има малък уютен площад, където можете да се отпуснете от екскурзии и развлечения или просто да се разходите.

Пескера дел гарда – „La Fortezza“ с карта

Много обичам да се разхождам около езерото Гарда, без значение в кои град или село се намирам. Във този пост ще научите какво да видите за един ден в Пескера, уютно и цветно селище пълно с исторически сгради и средновековни мостове изпъчени върху каналите. ПОСОЧЕНО СЪДЪРЖАНИЕ АРИЛИКА – ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ Пескера Дел Гарда се намира…

ДЕЗЕНЦАНО ДЕЛ ГАРДА/DESENZANO DEL GARDA

Дезенцано е сравнително удобен за достигане защото за разлика от други градове на езерото, този има железопътна връзка с всички големи административни центрове на Италия. Удобно е да стигнете до Дезенцано от Милано, Верона, Бергамо и други градове. А от самият Дезенцано от своя страна е удобно да стигнете до други езерни градове – с местни редовни автобуси или по-романтично – с лодки. Лодките за развлечение не са рядкост на езерото Гарда. В Дезенцано има и средновековна кула, разположена в горната част на града. Някога тук се е намирал замък-крепост, но само величествена кула е оцеляла и до днес която между другото предлага и зашеметяваща гледка към езерото и околността.

Какво трябва да знаете преди да посетите Гарда?

Известни са две характерни явления за езерото Гарда. Едното е внезапното покачване и снижаване на нивото на езерото и още едно много съществено е самото течение, което се състои в движението на водата в различна посока. Това са подводни течения. Може да се забележи на всяко едно място дори на повърхността на водата, затова ако ходите на плаж оглеждайте се внимателно, ще познаете течението и по тъмния цвят. А ако отворите книгите от историческо време ще прочетете че езерото Гарда често е било място на големи битки през войните.

Ако ви е харесала публикацията, регистрирайте се за бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации!

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места, информация или видео. За видеоклипове посетете профила ми във TikTok или YouTube .

Ако имате въпроси свързани с публикацията ми може да ми пишете на лично съобщение в страницата на блога във Facebook или на профила ми в Instagram .

Последвайте страницата ми във Facebook за да получавате новини в случай че обновя някоя от публикациите ми !

BON VOYAGE

© Mytraveladventures 2024

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар