Пет дневна почивка в Lido di Classe

Здравейте виртуални приятели. Много обичам когато посещавам дадено място или в случая нашата ваканция, след това да седна да пиша и да споделя нашите преживявания, а защо пък не и да помогна на някои да прочете и получи повече информация.

Ще разкажа за поредната ни ваканция в Lido di Classe, състояща се от четири нощувки и пет дни.

Lido di Classe се намира в регион Emiglia-Romagna, провинция Равена.

Как да стигнем до там с кола?

Качвате се на Tangenziale ovest A1 от Милано (следвайте пътя за Bologna), след това А14,SP33,SP254,SP51, докато стигнете до крайната точка са нужни приблизително около 3 часа и 30 минути.

Предупреждение:

  • ако тръгвате през седмицата в посока Равена, тръгнете 6:00 часа сутринта, защото ще се натъкнете на трафик от коли
  • избягвайте пътуването през почивните дни, ако НЕ очаквайте отново да се натъкнете на още по-голям трафик

Останах приятно изненадана от самата почивка и приятната обстановка в града. Всички плажни заведения (поне тези които посетихме) имаха плажни тенис кортове, плажен волейбол, баскетбол, плажен футбол и детски кът изграден върху самият пясък.

Не искам да звучи прехвалено, но града дава възможност на туристите и на местните, да се насладят напълно на всеки един ден от ваканцията си благодарение на предложените забавления, стига да можете да ги оцените както трябва.

Плажната ивица се почистваше всеки ден. Тук преобладават предимно комфорта и тишината,поне ние го почувствахме така и от време на време се чуваше музика от намиращият се наблизо бар.

Lido di Classe разполага с няколко плажа и всички са със златист пясък. Ние си избрахме плаж Bagno 2000. На същата алея се намираше и нашият хотел.

Bagno 2000 е оборудван с многобройни чадъри и шезлонги. Възползвахме се от тях безплатно, благодарение на споразумението ни с хотела където бяхме отседнали.

Не случайно казвам че сме си избрали плаж Bagno 2000, защото харесахме първо него и след това потърсихме мястото за настаняване.

По наше изискване искахме хотела да се намира точно на плажната алея за да може нашият мъник да се чувства добре, а и ние покрай него.

За плажуващи търсещи малко повече адреналин, на самият плаж се дават водни колела под наем, така може да се насладите на гледката от морето, върху вълните под слънчевите лъчи.

Как да разнообразите ако не ви се ходи на плаж!

Тук има достатъчно места където може да разнообразите и честно казано не знам от къде да започна, затова ги почвам по ред и вие решете кое предложение да вземете.

  • Посетете Равена център
  • Един ден в парк Mirabilandia
  • Скачане с парашут от 2000м. https://www.pullout.it/
  • Вземете си рикша под наем
  • Разходка в боровата гора

В един от дните не ни се ходеше на море. Искахме малко разнообразие и малко адреналин.

И сега къде може да отидем и да получим малко адреналин? Или как да разнообразим при това с малко дете и с куче? …хм

И двамата с мъжа ми знаехме че наблизо се намира парк Мирабиландия, но ние вече сме били там!…ех

В голяма близост се намират морските курорти Равена и Римини. Но ние сме посещавали поне по три пъти и двата града. Добре ще измислим нещо друго!

Да скачаме с парашут!!! Не, няма как ние искаме малко адреналин, не толкова много хах, а не сме сами. Детето, кучето не няма как.

Както си стояхме и обмисляхме какво да правим, ни идва страхотната идея да потърсим магазин за рикши под наем. Yeah!

Обиколихме почти на всякъде и настроението беше на макс.

Всички знаем как е на море. Ставаш рано сутрин за да не пропуснеш сутрешната закуска и ароматното нетърпеливо кафе. Закусвате и след това започвате да се приготвяте за плажа. Взимаме всички възможни надуваеми пособия, плажните кърпи и потегляме с добро настроение.

В този момент се питаш: Дали не забравихме нещо? Взех ли си плажно масло?Да взимаме ли кучето? – Не, няма да взимаме кучето! ха-ха-хаа🤣😁

Но, какво със сигурност трябва да направите преди да отидете на море. Разходка в боровата гора! -Yes!

Това е едно от най-важните неща след закуска, преди да стигнете до плажа се разходете в боровата гора. Подобна горичка има покрай цялата плажна алея от Lido di Savio до Marina Romea.

И така.. казахме че след закуска е необходимо да се изхвърлят токсините от тялото ни. Между Lido di Dante и Lido di Classe се намира Riserva naturale Duna Costiera e della Foce del Bevano. Това е един много красив район от пътеки с естествени плажове, между пясъчни дюни и лагунeни блата.

Този природен резерват е част от Регионалния природен парк на делтата на По, районът е важно място за множество видове прелитащи блатни птици и чапли.

Надявам се че моите разказани истории ви допадат и харесват. Няма да спра да пиша и да помагам с каквото мога, било то със снимки, показани места или само информация.

Може да последвате блога ми за повече от моите пътешествия и не забравяйте да гласувате с Rate в горния ляв ъгъл на публикацията.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s