Сестола- до върха и обратно

Сестола е най-известният туристически курорт в Емилия-Романя, идеален за летни и зимни почивки, благодарение на ски курорта Монте Симоне, който е сред най-големите в Апенините.От местата за посещение са включени църквата на Дева Мария от Розарията. Църквата Сан Николо и Свети Антоний, съдържащи произведения на изкуството от 17-ти век, картини, ценни олтари и ценни предмети.В центъра се намира фонтанът от 1600-те години, покрит от камък от 19-ти век с арки, стоящи на колони от пясък.Около „Sestola“ се намира и „Passo del Lupo“, където има ски лифтове и множество ски писти.Ние посетихме точно тази зона „Passo del Lupo“,много ми хареса ,а и там се научих да карам ски.Зоната е много посещаема,почти винаги е пълна с местни и туристи.

КАКВО ДА ВИДИМ И КАК ДА РАЗНООБРАЗИМ

Колкото и да звучи смешно ,първият ден го пропуснах защото ме беше страх да карам ски.Докато останалите успеят да ме убедят аз обиколих цялата зона хаха..Стояхме на панорамната тераса с часове и пиехме топли напитки.Имаше и няколко търговски обекта които посетих.Проведох и няколко телефонни разговора,а през това време мъжът ми се научи да кара ски и през целият ден се скъса да обикаля пистите.Завидях му с радост и тогава се амбицирах и аз да се науча.И така прибрахме се в уютните дървени къщички и аз уморена от обикаляне и студ заспах.На другият ден пак тръгнахме за пистите,до там пътувахме около 10 км. с кола.Аз вече се бях много амбицирала да се науча да карам.И така ето какво се случи.

началото

Първото нещо което трябва да направите като пристигнете е да си вземете ски под наем,защото иначе рискувате да стойте на опашка дълго време.И така взехме си ски,обувки и потеглихме към моето първо обучение. След няколко спускания на детската писта и след 2,3 падания аз постигнах целта си.Не мога да кажа че съм много добра но затова е нужен стаж.След упорит труд и амбиция всичко се постига,така че никога не се отказвайте и бъдете внимателни.

ски под наем

Друго много важно за тези които желаят ски/пас можете да си закупите от касата на място или онлайн с таксата от 3€.А след това си заредете картата с пари според това за колко дни ще я ползвате.Цените варират много според зависи дата на раждане и възраст.Ето и цените:

  • за два дни е 69€
  • за три дни е 100€
  • за четири дни е 125€

Намелените билети могат ди ги ползват деца от 8-14 години и възрастни над 65 години.

Много вдъхновяващо място има и прекрасна панорамна тераса.Докато се престраша да се пусна на ски пистата ето тук стоях с часове и пих топли напитки хах.Терасата е с изглед към две от пистите.Гледката е уникална,а и след научаването ни да караме ски се почувствах удовлетворена и доволна.

А ако се изкачите до 1500 метра над морското равнище, по склоновете на планината Cimone, ще намерите Езерото „Нимфа“, а то е отправна точка за туризъм през лятото и за ски бягане и алпийски ски през зимата.От „Passo del Lupo“ тръгва кабинковият лифт, който води директно до Pian Cavallaro.Гледката от върха е красива,особено за тези които обичат планината.

кабинков лифт

Ето тук нощувахме,мястото се намира в селцето Montecreto,на около 10 км. от пистите в къмпинг „Parco dei Castagni“ .Вътре е много горещо,уютно с течаща топла вода.Бунгалото е на два етажа ,за две семейства дори и с деца.Имахме включена закуска и вечеря на шведска маса,а изборът на храна беше голям.

закуска

Ако ви е харесала статията подкрепете ме като я харесате.А другото което е очаквайте още,имам какво да разкажа. KISS💋

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s