На пазар в Одрин и неговите забележителности

Одрин е разположен на основните магистрали, свързващи Турция и Европа. Днес по-голямата част от туризма в града се състои от турците и чужденците, идващи от Истанбул и от България, които търсят евтини стоки на пазара.Ние също посетихме Одрин само за един ден да си го кажем направо НА ШОПИНГ.

Основната цел на българите, които посещават Одрин е покупката на прах за пране, чиято цена е много по-ниска.Градът е известен и с плодовите си сапуни,но трябва да знаете че те не се използват за почистване, а за декорация.

Също така можете да си закупите и декоративни малки метлички които се използват за подарък или за сувенир от пътуването си или магнитен сувенир които да за качите на вратата на хладилника.

Пазарът Ераста се намира точно под външния двор на джамията Селимие.Той е и по-малкият базар на града където офертите варират от плодови сапуни до бадемова паста, евтини тениски и обувки, както и сувенири, свързани с Одрин.

ERASTA

Али паша чаршия е покрит базар в града.Пазарът е съвкупност от 130 магазина.

Bazar di Ali Pascia

На Синия пазар можете да си купите турско сирене, което наподобява малко на нашето топено сирене. Не пропускайте също халвата и локума.

Selimiye Camii е най-голямата джамия в Турция.Според легендата,мястото на което днес се намира джамията Селимие,е било на еврейка, отглеждала лалета.Тя дълго време отказвала да продаде земята си за строеж на джамията,защото е имала много редки видове лалета.Но след поредния отказ, за една нощ,всичките и цветя увяхват. Жената приела това като знак от аллах и решила да продаде земята си, за да бъде построена най-голямата джамия в Турция.

Selimiye Mosque

Джамията Şerefeli има много различен дизайн.Тя има четири минарета с различни височини, разположени в четирите и ъгъла.Имам снимка само от заведението на което седяхме.Фото⬇

Şerefeli Mosque

Обикаляхме през целият ден ,напазарувахме ,хапнахме посетихме някои от забележителностите ,естествено опитахме от местните храни и вкусната халва.

Macedonian Tower
Old Mosque, Eski Camii

Това е местно ястие, сладко на вкус като пържена толумбичка ,заслужава си да го опитате, много е вкусно.

За финал се почерпете с вкусен турски сладолед 🍦. Това беше от мен. Чао до Скиф.

In Odrin’s streets

Ако вие харесала статията ми подкрепете ме като харесате или споделите.

KISS
Реклама